Det började i källaren i vårt hus. Där finns det en gammaldags vedeldad stenugn. I den bakade vi för eget behov, och eftersom brödet i den  blev mycket godare än än i spisens ugn tyckte vi att vi kanske kunde baka åt andra också. Vi gjorde i ordning så att vi också kunde baka till försäljning, och det var roligt att märka att så många andra också uppskattar brödet vi bakar Det blev fler och fler som frågade efter våra bröd, och nu har vi byggt ett nytt bageri med större ugn, så att vi kan baka mera bröd och få det mer lättarbetat.

När man bakar på det här gamla sättet med långa jästider får degen tid att utveckla sin arom på ett helt annat sätt än i ett modernt bageri. Brödet blir rikt på smak och det håller sig färskt länge. Alla råvarorna är ekologiskt odlade, en del från den egna gården, och bageriet är KRAV- certifierat.

Vi säljer bröd på torget i Unnaryd första onsdagen varje månad utom jan-feb, och på flera andra marknader. I vår gårdsbutik finns det bröd när cafeét är öppet , och under resten av året i mån av tillgång, säkrast månd em och torsd em. Det går också alltid bra att beställa några dagar i förväg.