Inga bilder

Varmt välkomna till vårt café - Vi serverar helt enkelt det vi själva helst vill äta!

Njut av fika i det nybyggda caféet med uppsikt över kakdisken eller i trädgården, bland smålanden intill hagen, när vädret bjuder in till det. Om det är lite för kyligt eller regnigt för att sitta ute är det nästan ännu bättre, det finns gott om plats i vårt härliga växthus, mitt bland gurkor och tomater, mandelträd och slingrande passionsfrukter. En våning upp är det utsiktsplats mot hagen som gäller, här finns även en lekhörna för de lite mindre om de vill ta en paus från fikandet. 

glashus.jpg

Vi bakar och lagar allt från grunden, självklart med smör, äkta vanilj och den bästa chokladen vi vet. Vi använder bara ekologiska råvaror, egenproducerat när det är möjligt, annars närproducerat och efter säsong. Kakor och bröd bakar vi i vår stenugn, grönsaker och örter kommer direkt från våra ekologiska/KRAVcertifierade odlingar. Mer långväga varor som kaffe, socker och choklad är också Fair Trade.

På kakdisken samlas våra favoriter, till exempel återkommer ofta morotskaka, lyxchokladpajer, kardemummabullar, tryffelkaka, prickiskakor och chokladbollar. Men menyn är självkart inte fast utan den ändras dag från dag och vecka till vecka. Så även om ni hör till våra uppskattade stamgäster ska det finnas något nytt att testa om ni vill det! I sommar satsar vi helt på matiga mackor såväl på helger som övriga öppetdagar. Vad sägs om en maffig lunchmacka med rökt tofu, egen hommus, stekt potatis, kimchi, goda ostar och fräscha grönsaker direkt från odlingen? Eller en mer klassisk ägg- och ostmacka? Kanske Bäckabröd med tre sorters delikatessostar? Det finns en macka för alla smaker! I butiken hittar du goda smörgåspålägg som tahini, ost och honung från gården.

Kakdisken

cafe.jpg

  

En cheesecakefylld tårta.

IMG_20150711_102843.jpg

  

Chokladtryffeltårta

chokladkaka.jpg

 

 En Bonnabrödsmacka med Klosterbrie och egen havtornssylt

 havtornsmacka.jpg

 

Pizzakväll

 pizza.jpg

 

Kaninerna är nyfikna på alla som kommer och hälsar på

kaniner.jpg

 

Hängstolsfika i hagen

hangstol.jpg

 

... och lite hängmattehäng i trädgården.

hangmatta.jpg

 

Fjällko på kvällsfikaspaning

IMG_20150630_204347.jpg