Inga bilder

Varmt välkomna till vårt café - Vi serverar helt enkelt det vi själva helst vill äta!

1

Njut av fika i det nybyggda caféet med uppsikt över kakdisken eller i trädgården, bland smålanden intill hagen, när vädret bjuder in till det. Om det är lite för kyligt eller regnigt för att sitta ute är det nästan ännu bättre, det finns gott om plats i vårt härliga växthus, mitt bland tomater, persikor och slingrande passionsfrukter.

5 

Vi bakar och lagar allt från grunden, självklart med smör, äkta vanilj och den bästa chokladen vi vet. Vi använder bara ekologiska råvaror, egenproducerat när det är möjligt, annars närproducerat och efter säsong. Kakor och bröd bakar vi i vår stenugn, grönsaker och örter kommer direkt från våra ekologiska/KRAVcertifierade odlingar. Vi samarbetar med också lokala producenter av grönsaker, ost och dricka. Mer långväga varor som kaffe, socker och choklad är också Fair Trade.

2

På kakdisken samlas våra favoriter, till exempel återkommer ofta morotskaka, lyxchokladpajer, kardemummabullar, tryffelkaka, prickiskakor och chokladbollar. Men menyn är självkart inte fast utan den ändras dag från dag och vecka till vecka. Så även om ni hör till våra uppskattade stamgäster ska det finnas något nytt att testa om ni vill det! I sommar satsar vi helt på matiga mackor. Vad sägs om en maffig lunchmacka med rökt tofu, egen hommus på bohusländska favabönor, vedugnsbakad potatis, kimchi, goda ostar och fräscha grönsaker direkt från odlingen? Eller en mer klassisk ägg- och ostmacka? Kanske Bäckabröd med tre sorters delikatessostar? Det finns en macka för alla smaker! I butiken hittar du goda smörgåspålägg som tahini, ost och honung från gården.

4

 

Det hållbara företaget, vad är det?
För oss är det viktigt med helhet. Vi har jobbat mycket med att få in hållbarhetstänk i alla olika delar av vår verksamhet, och det är ett arbete som fortsätter och utvecklas hela tiden. Vår policy är att välja lokalt när det finns, Fair Trade när varorna kommer långt bort ifrån, och alltid ekologiskt. Men hållbarhet innefattar så mycket mer: det betyder också att alla som besöker oss ska känna sig välkomna, att det är bra stämning på jobbet, lokala samarbeten och att ha en bra organisation. Vi är alltså "barnen" i familjen Brodin-Bjärnborg, oftast träffar du Turid eller Lova i caféet. I sommar,2018,  utökar vi vårt crew med flera nya ansikten, alla boende och verksamma i närområdet. Ylva som varit med och drivit Cafe Nyfiket i Rättvik, Izze som styr med våra musikkvällar, Linn som jobbat med unga företagare, Åsa med specialområde social hållbarhet, och såklart Josefin och Filippa som håller ordning och reda i caféet när vi har öppet! Vi är så glada för alla som engagerar sig, peppar och hjälper till; gäster, vänner, leverantörer, grannar, stammisar och alla andra som bidrar på olika sätt!

 

 

Vad händer framöver?
Hållbarhet betyder också samarbete och att verka för en aktiv landsbygd. Vår vision är att Bäckhästen ska får vara ett ställe att träffas på både för att fika och ta det lugnt, för att lyssna på lokala musiker och för att träffa djuren och rida ponnyridning, och inte minst en träffpunkt för alla som är intresserade av hållbar mat. Sommaren 2018 hade vi  öppet fredag till måndag, för att hinna med allt som samtidigt ska göras på gården och i bageriet. Varannan lördag återkom våra populära pizzakvällar, och de andra lördagarna blev det musik i glashuset med lokala musiker. Första veckan i juli satsade vi på en temavecka runt hållbar mat med konceptet kunskap, mat och samtal, öppet för alla som vill se en mer hållbar värld!

Nu har vi stängt för säsongenoch tar detta med oss inför planeringen för nästa säsong

 

Hoppas vi ses  nästa sommar

Hälsningar Lova